Voel in je lijf

Vind je dat je jezelf teveel vanuit je hoofd aanstuurt? Dat je niet alles goed voelt in je lijf, of juist teveel (en dan met je aandacht uit je lijf gaat)?

Zou je meer in je lijf willen ervaren, naast eventuele vervelende sensaties (pijn, ongemak, gevoelloosheid, functieverlies)?

Mijn ervaring is dat ‘vervelende’ sensaties er niet voor niets zijn. Pijn is bijna altijd een signaal van het lichaam dat het daar niet doorstroomt en aandacht nodig heeft. Afwezigheid van gevoel komt doordat je daar helemaal niet wilt/wilde zijn met je aandacht. Vaak is er een goede reden geweest dat je lijfelijke ervaringen deels hebt opgesloten, vastgezet of ontkend. Het is ook mijn ervaring dat als je echt stilstaat bij wat je lijf aangeeft, dat er associaties, beelden en gevoelens kunnen opkomen die passen bij wat er duidelijk wil worden. Bij wat zich wil ontvouwen in jou, waar je levensenergie wil stromen. En dat je soms door een pijn of onprettige ervaring heen moet om vitale en fijne ervaringen te krijgen. Want je lijf is een organisch geheel dat zich wil uitdrukken, ontvouwen, helen en groeien. Hoe vitaler het wordt des te completer het wil zijn en functioneren. Ik noem dat meer heel worden.

Soms is het je realiseren wat er is genoeg om mee verder te kunnen, maar meestal is er meer lichaamsenergie nodig om remmende gedachten, angsten en andere gevoelens te doorleven. Dat kan ook angst voor je eigen vitale sensaties zijn. Ik ondersteun mensen graag om zo in hun lijf te gaan voelen dat het meer als een geheel gaat voelen en functioneren. Vanuit mijn opleiding lichaamsgerichte psychotherapie heb ik veel inspiratie, inzichten en methodes meegekregen om je bedding te bieden om deze zoektocht aan te gaan. Je kunt je lijf vaak meer in je levenspad meenemen, sterker nog: je kunt er uiteindelijk vaak heel goed op vertrouwen.

Je bent welkom!

We spreken van tevoren een korte serie sessies af, met heldere afspraken. Gaandeweg kijken we of mijn ondersteuning bij je zoektocht bijgesteld moet worden, of verlengd. De prijs van deze sessies is inkomensafhankelijk, vanaf € 30,- per uur.